Област на приложение – машиностроене

 

mm-internationalСемейна компания от Broussard, Louisiana, M & M International е производител на специализирани високо напорни клапани за нефтопреработвателната индустрия. Специалните M & M клапани се монтират на противо фонтанни блокове на нефтени и/или газови кладенци. През годините растежът на компанията се основава на много оригинални и иновативни решения.

M & M International  се доверява на технологията на складиране на Хенел и два тежкотоварни  Hänel Lean-Lifts® и един Hänel Rotomat® са въведени в експлоатация.

You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.

Когато производството трябва да сглоби определен клапан се генерира заявка със съответните елементи. Записва се чрез баркод скенера, находящ се на компютърния терминал в близост до лифтовете. В системата на компанията са записани локациите на всеки от елементите и чрез извикване на локацията съответната тава се подава на работния отвор, където изваждането му се потвърждава на терминала.

Тежките клапани от неръждаема стомана се съхраняват в двете вертикални лифтови системи. Всички изолации, уплътнения и лагери се складират в Rotomat®. Клапаните се окомплектоват в зоната преди да се изпратят към производството.

Многофункционалните контейнери на Lean-Lift® позволяват покриването на  разнообразните изисквания на складиране. Това осигурява компактно и добре балансирано складиране на тежки товари – от пода до тавана – върху много малка площ от склада. Освен това, UV-чувствителните  гумени изолации, складирани в Rotomat® са защитени от светлината и поради това запазват еластичността си. Едновременното набиране от три складови системи ускорява значително целия процес на захранване на производството.

Вертикалните складови системи на Хенел са изключително ергономични. Контейнерите на Lean-Lift® могат да бъдат изцяло извадени на работния отвор и да се поставят на конзолни релси или извадени навън на количка.

Други примери за реализирани проекти в Германия можете да разгледате на сайта на компанията.

В България: Пневматика Серта АД – КърджалиХидросистем ЕООД – Ямбол, Викис Хидравликс ООД – Троян, Магна Пауъртрейн Пловдив ЕООД

Други области на приложение - автоматизация; електропроизводство; фармацевтична промишленост; дилъри на резервни части за автомобилн и селскостопанска техника; администрация.

 

Copyright © Logistic Systems | Разработка:Redutta
Powered by WordPress | Compare Cell Phone Plans at iCellPhonePlans.com | Thanks to Cheap Palm Pixi, Bromoney and Wordpress Themes