RFID Библиотечни системи

RFID е начин да осигурите по-умна и по-бърза услуга, според желанията на клиента. Без опашки и време за изчакване, без проблеми при достъп или места за прием на клиенти, с повече работни часове, подобрена качествена услуга и ясен инвентарен мениджмънт.

За по-добра сигурност, гъвкавост и инвентарен мениджмънт, подобрена база данни и възможност за анализ на тенденциите. Освен това първи в Обединеното Кралство D-Tech въведе 24 часови вендинг системи за библиотеки.

RFID освобождава служители и им дава възможност за по-задълбочени разговори с посетителите на библиотеката, разработване на нови услуги и по-добри условия на работа чрез по-бързите и умни RFID връзки.

От 2006 год. използваме отворения датски стандарт ISO 28560-3, което доказва желанието ни да отговорим на всички отворени стандарти в индустрията.

Това означава, че имате възможност на избор от набор продукти и услуги, всеки от които е отворен и съвместим.

RFID продукти

RFID Етикети

Основен компонент от всяка RFID / RFIQ™ система са самите етикети. Без етикетите останалата част от системата, гейтове, работни станции за персонала или SelfCheck Kiosks не биха могли да функционират. Освен това е особено важно да изберете 100% правилните етикети, съобразени с начина им на ползване във Вашата библиотека. Етикетите D-Tech’s RFID / RFIQ™ покриват стандарт ISO 18000-3 и ISO 15693 за въздушен интерфейс и чиповете SLI-X могат да съхраняват информация във формат по индустриален стандарт – ISO 28560-2. Освен това, бихме искали да подчертаем, че предлаганите от нас етикети са с 40 годишна или 100 000 пренабирания гаранция за съхранение на данни.

RFID Станция

StaffPad Станцията се използва за записване /изписване и подновяване на библиотечни единици на работното място на служителя.  Този продукт дава възможност за добавяне на данни върху етикета (програмируеми тагове).  “Два продукта в един”. Може да се постави на или под бюрото. Проектиран и произведен от D-Tech, фокусира детекторното поле, така че да прочита етикети поставени отгоре. Не може да прочете етикети встрани или под антената. Произведено в UK.  Свързва се с компютър  и Библиотечния Управляващ Софтуер – LMS. Може да работи и в режим Offline– без LMS връзка. Доставя се със софтуер (D-Tech conversion и D-Tech Circulation).

RFID инвенторен четец

D-Tech RFID четецът дава възможност за лесно събиране на информацията от библиотечни единици на стелажите само с едно преминаване. Тя се складира в PDA джобен компютър с Bluetooth безжична възможност за свързване. Устройството може да се носи от служителя на специален клипс, директно вързан към RFID четеца.

Ако търсите определена единица, PDA устройството ще ви алармира чрез визуален и звуков индикатор. Това дава възможност да инвентаризирате и да търсите една позиция едновременно. Многофункционалният софтуер Ви дава възможност за избор на няколко действия : Първична инвентаризация; Разместени или неправилно поставени на стелажите единици; Специални медии; Резервации; Брой заемания.

Бързото и лесно пренасяне на данни дава възможност на персонала да търси библиотечни единици без намесата на IT специалисти, които да качват необходимите файлове.

D-Tech RFID четецът може да се използва и при RFID системи от други доставчици. Лек и лесен за ползване, това е най-добрия в момента на пазара.

Self-check решения

D-Tech RFID SelfCheck терминалите са добре познати в библиотеките по цял свят. Някои от техните предимства са по-малки опашки, по-късо време за изчакване, възможност за удължаване на работното време с клиенти, възможност за 24/7 сервиз и  свободни служители в помощ на читателите. Компанията D-Tech създаде и многофункционален терминал, който дава възможност не само за заемане и връщане на книги, но и за плащане на такси, наеми и много други възможности. “Възможност за добавяне на услуги към Вашите библиотечни услуги”

Нашите RFID SelfCheck терминали са създадени, проектирани и произведени от D-Tech за да доставят най-добрите възможности за самообслужване, съответстващи на съвременните стандарти за боравене с данни, изисквания за достъп и работа в различна среда.

Гейт Антени

Нашата Plexiglas RFID гейт система дава възможност за периметър базирана защита и подобрява възможностите за известяване за всяка локация, там където традиционните RFID системи не са подходящи или при нужда от усилване на защитата.

Монтирана в здрава плексигласова рамка с метална основа,  RFID Гейт системата комбинира очевидната бариера с естетичен дизайн.

Модерната ни дигитална RFID технология използва от модерни дигитално подобрени приемници  до чип технологията, за да гарантира по-добро разпознаване и защита срещу фалшиви аларми. Интегрираната светлинна система е за хора с увредено зрение, както и за индикация, че системата е включена и работи. Софтуерниото приложение „GateViewer“ обобщава и идентифицира всички инциденти, с връзка и статус отстраняване на неизправности на инсталираната система. Монтира се като свободно стоящо устройство. Съвместима с инсталации на  други доставчици.

Връщане и класифициране

Компания D-Tech може да достави богат набор от опции за връщане и класифициране, които да съответстват на индивидуални проекти като 24Bookdrop™ и 24Bookreturn™.

24 часова библиотека – D-Tech Vendit

D-tech  Vendit – библиотека която можете да поставите навсякъде.

Това е последният продукт на D-tech който предоставя възможността на клиентите на библиотеките да ползват техните услуги където и да е в града – на гарата, в общината, в болница или клиника, в търговския център или на спирка на градския транспорт – възможностите са безкрайни. 24 часа на ден, 7 дена в седмицата достъп до библиотека.

Vendit™ – събира от 20 до 1000 книги в зависимост от това колко желаете да поставите.